Wist u dat?

Wist u dat door prof. dr. Johannes Hattinga-Verschure en halve eeuw geleden ( 1972) de term mantelzorger voor het eerst werd gebruikt?

Wist u dat in Nederland naar schatting 1 op de 3 Nederlanders van 16 jaar en ouder in 2019 mantelzorg gaven? Dat zijn circa 5 miljoen mantelzorgers.

Wist u dat 830.00 mantelzorgers zowel langdurige ( meer dan 3 maanden) als intensief ( meer dan 8 uur per week) hulp geven?

Wist u dat Micky en Britta hier jarenlange ervaring mee hebben? Ze daarom als vrijwillige ervaringsdeskundige betrokken zijn bij Stichting MOE.

Wist u dat mantelzorgers, ook maar gewoon mensen zijn? Maar dat mantelzorgers soms ook heel MOE zijn. Mantelzorg: je kiest er niet voor, maar je bent het.

Wist u dat Stichting MOE op zoek is naar meer vrijwilligers? Mensen met een luisterend oor, en ervaring hebben als mantelzorger.

Wist u dat er elk jaar op 10 november een “Dag van de Mantelzorg ” is?

Wist u dat u als mantelzorger aanspraak kan maken op het mantelzorgcompliment? Ook jonge mantelzorgers. Vraag het bij uw wijkteam of digitaal aan bij de gemeente Zaanstad.

Wist u dat er geen leeftijdrestricties zijn om mantelzorger te zijn? Mantelzorg taken zelfs al uitgevoerd worden door kinderen van 4 jaar.